Laatst geboekte Online Social Game is de Escape Room @ Home - Oriënt Express (16+ jaar)

Veelgestelde vragen


Sta je op een punt om een Online Social Game te boeken of spelen maar heb je nog een aantal vragen? Kijk dan hieronder of je vraag en antwoord er tussen staat!


Top 3 meest gestelde vragen


 • arrow_drop_down Is de 'Christmas Game - gezinsversie' geschikt voor kinderen van 10 jaar of ouder?  
  Nee, de Christmas Game richt zich op het hele gezin waarbij de kinderen maximaal 10 jaar oud zijn. Uiteraard ben je als ouder betrokken om zo de vragen te beantwoorden. Bestaat uw gezinssamenstelling uit kinderen ouder dan 10 jaar? Dan adviseren wij om de volwassenversie aan te schaffen
 • arrow_drop_down Hoe kan ik een game spelen met vrienden of familie op afstand?  
  Wil je een game spelen, maar kan je door bijvoorbeeld corona niet bij elkaar komen? Dan kan je hiervoor zelf een videocall opzetten met apps als Microsoft Teams, Zoom, Whatsapp of Google Meet. Via de videocall kan je dan in contact blijven en overleggen. Maar let wel op, met de inloggegevens kan je maar op 1 apparaat inloggen. Er is dus 1 hoofdspeler die inlogt en de rest via de call op de hoogte houdt. Vanwege de vele mogelijkheden kunnen wij hier geen technische ondersteuning bij bieden, ook niet telefonisch.
 • arrow_drop_down Ik heb een kortingscode ontvangen, hoe nu verder?  
  De kortingscode is maar één keer geldig. Weet je welke game je wil spelen? Dan kan je de code aan het einde van het boekingsproces invullen. Kies dus eerst de game, maak een reservering, vul bij de derde stap de kortingscode in bij het vakje 'kortingscode invullen' en maak de reservering af. Maar let op: nadat je op de knop verzilver drukt is de code niet meer te gebruiken, maak daarom de reservering helemaal af! Vervolgens ontvang je in je mailbox (check ook je spambox) alle benodigde informatie voor je Online Social Game.


Problemen met het spelen van een game?


 • arrow_drop_down Ik probeer in te loggen maar de inlogcode is onjuist, wat kan ik doen?  
  Verwijder de app van je telefoon en download de app opnieuw. Probeer het daarna nogmaals. Mocht dit nog niet werken, neem dan contact op met het noodnummmer: +31-850645247.
 • arrow_drop_down Ik ben ingelogd maar de game doet het niet, wat moet ik doen?  
  Geen paniek! Ga naar het menu. Druk op 'Game verlaten'. Je krijgt dan de tekst: 'Wil je de game echt verlaten?' Druk op: 'JA'. Nu kom je weer terug bij het inlogscherm, druk dan op: 'Doorgaan met bestaand spel'. Hij refreshed nu de game waardoor je weer verder kunt met spelen. Veel plezier!
 • arrow_drop_down Ik gebruik een iPhone maar de icoontjes werken niet, wat moet ik doen?  
  De kans is groot dat je een verouderde versie van iOS of de Loquiz app gebruikt. Het verstandigst is om een ander toestel uit je team te gebruiken. Volg onderstaande stappen om verder te gaan op een ander toestel.

  - Verlaat het spel op de telefoon waarmee jullie gestart waren
  - Log in op de andere telefoon met jullie persoonlijke inloggegevens
  - Druk de game info weg
  - Druk op start
  - Vul niet opnieuw jullie teamnaam en teamleden in maar druk op: 'or resume with existing team'
  - Vervolg de Escape Tour met de andere telefoon
 • arrow_drop_down Ik heb geen inloggegevens ontvangen, wat moet ik doen?  
  Check eerst je spam inbox, het kan zijn dat de mail hier terecht is gekomen. Is dit niet het geval, doordat er bijvoorbeeld een verkeerd e-mailadres is ingevuld of je e-mail is verwijderd? Neem dan contact met ons op.
 • arrow_drop_down Ik heb geen mail ontvangen na afloop van de game, wat moet ik doen?  
  Wacht enkele minuten na afloop van de game, het kan even duren voordat de mail met verdere instructies verstuurd is. En vergeet niet je spam inbox te checken! Het kan zijn dat de mail daar terecht is gekomen.


Vragen vooraf


 • arrow_drop_down Kan ik de game op elk moment van de dag spelen?  
  Ja, je kunt zelf bepalen hoe laat je de game wilt gaan spelen. Je speelt de game op je eigen smartphone en er is geen begeleider aanwezig. Door alle instructies te volgen die je per mail ontvangt kan je de game helemaal zelf starten.
 • arrow_drop_down Hoe lang is een Online Social Game geldig?  
  Na het boeken van een Online Social krijg je een mail met alle instructies en een inlogcode. Vanaf dat moment kan je de Escape Tour starten wanneer je wil. vanaf het moment van boeken zijn de inloggegevens een jaar geldig.
 • arrow_drop_down Kan de Online Social Game op alle soort smartphones en tablets gespeeld worden?  
  Wij adviseren dringend om een smartphone of tablet van maximaal 3 jaar oud te gebruiken, om zo zeker te zijn dat de game succesvol gespeeld kan worden.
 • arrow_drop_down Kan ik de game pauzeren?  
  In de games zit geen pauzeknop. Als je voor de high score gaat adviseren we dus om door te spelen. Haal je niet alle opdrachten binnen de aangegeven tijd van de game? Dan kan je nog gewoon doorspelen maar kom je niet meer op de ranglijst van die game terecht.
 • arrow_drop_down Heb ik continu Wifi of 4G nodig?  
  Ja, bij de meeste Online Social Games is een internetverbinding vereist. Dit heeft te maken met de foto's en eventuele video's die geladen moeten worden. Een verbinding met een goede WiFi netwerk bevelen wij dus aan.
 • arrow_drop_down Moet ik alle instructies paraat hebben?  
  Ja, het is handig om alles voor het spelen nogmaals door te lezen met alle deelnemers. Hierdoor is iedereen op de hoogte en zal alles gemakkelijk verlopen.
 • arrow_drop_down Is er een wedstrijdelement?  
  Jazeker! Bij vrijwel alle games is er een wedstrijdelement. Bij de meeste games is er dan ook een ranglijst beschikbaar waar je kan checken of je de beste was. Na afloop van de game krijg je een mailtje met een link naar deze ranglijst. Dit is wel afhankelijk van de soort game.
 • arrow_drop_down Ik heb meerdere tickets gekocht via een spaaractie, hoe kan ik deze beide verzilveren?  
  Wanneer je twee of meer tickets hebt gekocht via een spaaractie dan zal je elke keer een nieuwe reservering moeten maken en bij iedere reservering een andere verkregen kortingscode moeten invullen.
 • arrow_drop_down Met welke betaalmiddelen kan ik betalen?  
  Je kan een Online Social Games alleen online betalen. De betaalmethodes die je kan kiezen zijn: iDeal, Maestro, Creditcard, Giropay en Bancontact.
 • arrow_drop_down Kan ik een factuur ontvangen?  
  Ja dit kan, na de boeking en betaling kan je een mail sturen naar info@onlinesocialgames.com met de vraag om een factuur te krijgen. Deze wordt dan binnen enkele dagen via de mail verstuurd.
 • arrow_drop_down Ik heb betaald met mijn creditcard maar ik krijg een betalingsherinnering, is mijn boeking nu wel geldig?  
  Als je via de creditcard optie betaald kan het maximaal 2 uur duren voordat de betaling goedgekeurd en voltooid is. In de tussentijd kan je hierdoor een betalingsherinnering krijgen, deze kan je in dit geval negeren. Je krijgt automatisch een betalingsbevestiging met alle benodigde informatie. Heb je die na 2 uur nog niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op.


Een Online Social Game met een groep doen?


 • arrow_drop_down Ik wil een game op afstand en in teams spelen, hoe kan ik dit het beste boeken?  
  Wil je een game, zoals de Christmas Game, graag in teams spelen met bijvoorbeeld collega's? Wij adviseren dan om iedereen zijn eigen ticket te laten boeken en zelf in te loggen in de game. Als organisator stel je dan zelf de teams samen en laat deze teams via bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams met elkaar communiceren. Doordat ze allemaal hun eigen game hebben zien ze allemaal dezelfde opdrachten. Na een uur stopt de game en laat je ieder team de totaalscore via een screenshot zien. Op deze manier weet je welk team de winnaar is voordat er geproost kan worden.
 • arrow_drop_down Wat moeten we doen als de unieke spelersnaam aanmaken niet lukt?  
  Deze spelersnaam bestaat dan al. Deze naam moet namelijk per inlog uniek zijn. Verzin daarom een andere spelersnaam.

  Speel je wel in teams en heeft iedereen een eigen ticket? Dan moet iedereen zelf inloggen. Bij het invulveld unieke spelersnaam, vult iedereen dan zijn/haar eigen naam in.
 • arrow_drop_down Hoe kan ik het beste in teams spelen als iedereen een eigen ticket heeft?  
  Zorg ervoor dat je de groep in teams van 4-6 personen indeelt. Iedere deelnemer logt in met zijn eigen inloggegevens. Bij unieke spelersnaam vult iedereen gewoon zijn eigen naam in.

  De teamleden kunnen communiceren via videokanalen als Zoom of Whatsapp over de juiste antwoorden. Vervolgens vult iedereen zelf het antwoord in op zijn/haar smarthpone of tablet. Aan het einde van de game tellen de deelnemers hun score bij elkaar op. Alle scores bekend? Dan heeft het team met de meeste punten natuurlijk gewonnen!


Overige vragen


 • arrow_drop_down Als ik de games via mijn eigen online kanalen wil aanbieden, mag dit?  
  Ja hoor. We hebben de mogelijkheid om met kortingscodes te werken of met affiliate deals. Neem contact met ons op voor meer informatie en onze voorwaarden.
 • arrow_drop_down Zijn de Online Social Games alleen verkrijgbaar in het Nederlands?  
  Sommige games zullen ook in het Engels of andere talen online komen. Dit kan per game anders zijn. Hierin blijven we doortontwikkelen, houd de website dus in de gaten of jouw taal er bij komt. Nieuwsgierig wat er aan zit te komen? Neem dan even contact met ons op.


Reviews